1. Svenska
  2. العربية

Två vapen hittade i lägenhet – 19-åring misstänks ha beställt mordet på Araby

Polisen tror sig ha hittat det mordvapen som använts vid dödsskjutningen på Araby. Vapnet knyts till en 19-årig man som misstänks ha beställt mordet på 28-åringen.
Växjö • Publicerad 3 november 2021
Under natten till lördagen den 11 september sköts en man i 30-årsåldern till döds på Araby i Växjö.
Under natten till lördagen den 11 september sköts en man i 30-årsåldern till döds på Araby i Växjö.Foto: Carl Carlert

Vid ett tillslag i ett lägenhetshus på Araby förra veckan kan polisen ha hittat det mordvapen som användes för att skjuta ihjäl en 28-årig man på Araby i september i år.

I samband med tillslaget greps tre unga män, födda 2002 och 2003. Polisen misstänker nu att en av dem, en 19-åring, har beställt mordet på den 28-årige mannen, skriver Smålandsposten.

Männen häktades under söndagen respektive måndagen. Enligt häktningsprotokollet ville polisen häkta 19-åringen för anstiftan till mord, men tingsrätten ansåg inte att bevisningen höll. Alla tre häktades istället för grovt vapenbrott. En av 18-åringarna häktades även för medhjälp till mord.

I häktningsprotokollet framgår det även att mordutredarna misstänker att gärningspersonerna planerade mordet under en längre tid.

Mordet skedde på Bokelundsvägen vid halv fyratiden på lördagsmorgonen den 11 september. En 28-åring man sköts då till döds och avled omedelbart. I nuläget sitter totalt sex personer häktade för inblandning i mordet.

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.