Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Ukrainska flyktingar har flyttat in på Ingelshov

Växjö • Publicerad 24 mars 2022
Arkivbild på Ingelshov i Ingelstad. Montage: Smålandsposten.
Arkivbild på Ingelshov i Ingelstad. Montage: Smålandsposten.

Smålandsposten rapporterar att de första ukrainska flyktingarna nu har flyttat till Växjös än så länge enda evakueringsboende. I dagsläget ger det gamla vårdboendet Ingelshov i Ingelstad husrum till ett 20-tal ukrainska flyktingar, både vuxna och barn.

När de först anlände till Växjö kommun fick kommunen ordna boende genom socialtjänsten några nätter, då rummen på Ingelshov var tvungna att rustas upp.

Annons

Boendet har cirka 40 rum. Alla är inte uthyrda till Migrationsverket och avsedda för flyktingar. Men kommunen arbetar för att tillgängliggöra fler platser på boendet.

– Det är en ganska stor byggnad, men vi har också många regler som ska uppfyllas, till exempel brandskyddsregler. När det var ett vårdboende var det en person i varje rum, nu är det fler som bor tillsammans. Vi måste se över om vi uppfyller de regler som krävs när det är mer än en i varje rum, säger Marcus Holmqvist, säkerhetschef vid Växjö kommun, till Smålandsposten.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons