Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Ukrainska medborgare reser gratis i länet

Kronoberg • Publicerad 3 mars 2022
Arkivfoto.
Arkivfoto.Foto: Smålandsposten

Länstrafiken Kronobergs har beslutat att personer med ukrainskt pass ska kunna resa gratis med bussar i Region Kronoberg.

– Vi gör det här av humanitära själ för personer som kommer hit från Ukraina kommer i de flesta fallen inte ha pengar eller kort som de kan använda. Vi vill därför underlätta för de att röra sig i kollektivtrafiken för de kommer säkerligen behöva resa och vi vill bistå med det vi kan, säger Carina Bengtsson (C), ordförande i trafiknämnden, till Smålandsposten.

Annons

Passet kommer att gälla som biljett för samtliga bussresor med Länstrafiken Kronobergs trafik från den 3 mars och tillsvidare. Samtal förs även i de södra regionerna om att erbjuda gratis tågresor.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons