Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Undersökning visar: Polisen har hittat mordvapnet

Växjö • Publicerad 13 december 2021
Under natten till lördagen den 11 september sköts en man i 30-årsåldern till döds på Araby i Växjö.
Under natten till lördagen den 11 september sköts en man i 30-årsåldern till döds på Araby i Växjö.Foto: Carl Carlert

I mitten av november hittades en vapen i samband med en husrannsakan i en bostad Lessebo. Nu visar undersökning att det är vapnet som användes vid mordet på Araby i Växjö den 11 september i år.

Åklagare Emma Berge har fått förhandsbesked från experter vid Nationellt forensiskt centrum att det är mordvapnet som beslagtagits, skriver Smålandsposten.

Annons

En 17-årig flicka har erkänt att han har innehaft vapnet men misstänks inte för mordet. Hon är på sannolika skäl misstänkt för grovt vapenbrott.

Sju män är häktade i den omfattande mordutredningen. Två av dem misstänks för mord och de andra misstänks för medhjälp till mord och grovt vapenbrott.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons