Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Ung man hittad skadad utomhus – ”har blivit grovt misshandlad av flera personer”

På måndagskvällen fick en ung man föras till sjukhus efter att ha blivit utsatt för en grov misshandel i centrala Växjö.
Växjö • Publicerad 11 januari 2023
Foto: Carl Carlert

Strax före klockan sju på måndagskvällen ryckte polis, ambulans och räddningstjänst ut till Gamla Norrvägen i Växjö, i närheten av Teknikum, sedan man fått larm om en skadad person som låg utomhus.

– Det var en förbipasserande som upptäckte den här mannen och som ringde SOS Alarm. Då kopplades även polisen in, säger Rickard Lundqvist vid polisens ledningscentral i Malmö.

Annons

Mannen är i 20-årsåldern och har förts med ambulans till Växjö lasarett med i nuläget okända skador.

Var han vid medvetande när han hittades?

– Jag brukar inte uttala mig om skadeläget men polisen har försökt att göra ett första förhör med honom, så mycket kan jag säga.

Senare under kvällen meddelade Växjöpolisen att man rubricerar händelsen som grov misshandel.

– Vi misstänker att han blivit utsatt för en grov misshandel av flera gärningsmän, säger Fabian Sandberg som är jourhavande förundersökningsledare.

– Han befinner sig på akuten och har ont i kroppen. Jag antar att han behöver läkarvård men det ska inte vara något livshotande. Vi har inte kunnat förhöra honom men ska göra ett nytt försök under kvällen, fortsätter Fabian Sandberg.

Region Kronoberg uppgav på måndagskvällen att mannen är allvarligt skadad.

På natten till tisdagen är ingen person gripen.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons