Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Ung Växjöbo knivhöggs – nekades ersättning och får själv betala 68 000

Växjö • Publicerad 13 december 2021
Arkivfoto.
Arkivfoto.Foto: Arkiv: Leif Andersson

En man i 20-årsåldern blev 2019 utsatt för ett knivöverfall i Växjö. Mannen stod utanför en bostad i Växjö och rökte när en okänd man dök upp och bråk uppstod. Gärningsmannen gick till attack med en kniv och högg Växjöbon flera gånger i ryggen.

En tid senare sökte mannen ersättning för skadorna från knivhuggen från sitt försäkringsbolag. Men försäkringsbolaget vägrade betala ut några pengar eftersom man ansåg att mannen genom sitt agerande utsatt sig för ”betydande risk för skada” och därmed gällde inte försäkringen.

Annons

Växjöbon valde då att ta strid och stämde försäkringsbolaget i tingsrätten. Men domstolen går på försäkringsbolagets linje. Nu måste Växjöbon därför betala försäkringsbolagets rättegångskostnader i målet som uppgår till cirka 68 000 kronor, skriver Smålandsposten.

Här saknas innehåll

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons