Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Ung Växjöbo skickade bilder på sig själv – blev pressad på pengar

Växjö • Publicerad 10 maj 2023 • Uppdaterad 14 maj 2023
.
.Foto: MAXIM THORE

En man i 20-årsåldern som bor på en ort i Växjö kommun har vänt sig till polisen efter att ha blivit utsatt för utpressning via sociala medier.

Det var i förra veckan som mannen accepterade en vänförfrågan på Instagram och personen bakom kontot började därefter chatta med mannen.

Annons

– Personen önskade att mannen skickade bilder på sig själv via sin webbkamera och det gjorde han. Sedan blev han hotad att de här bilderna skulle spridas vidare till hans vänner och kontakter på sociala medier, om han inte betalade en summa pengar, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Mannen ska enligt polisen ha känt sig tvingad att betala 10 000 kronor till utpressarna.

– När det gäller sådan här kontakter via sociala medier där man börjar efterfråga bilder där personen visas upp i ett ofördelaktigt tillstånd, slutar det nästan alltid illa. Mörkertalet när det gäller sådan här typ av utpressning är antagligen mycket stort. Många som utsätts för det väljer att inte anmäla det till polisen, fortsätter Robert Loeffel.

Polisen har ingen misstänkt för utpressningen.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons