Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Unga Örnar håller samtal rörande Musikhjälpen

Växjö • Publicerad 3 november 2023
Andreas Ramström och Louise Engelbrektsson.
Andreas Ramström och Louise Engelbrektsson.Foto: Maha Nasser

Som förberedelse för Musikhjälpen, som arrangeras 11-17 december i Växjö, höll Unga Örnar i onsdags ett gemensamt samtal. Det hölls för samordning och samarbete rörande Musikhjälpen för organisationer inom eller närstående arbetarrörelsen. Det diskuterades hur man kan samordna och hjälpa till runt detta Musikhjälpen. Dessutom berättade Unga Örnar om de aktiviteter de erbjuder och vilka mål de vill uppnå för barn och ungdomar i samhället.

– Vi har ju bjudit in privatpersoner, men framförallt så har vi vänt oss ut till olika organisationer för att tillsammans försöka göra en så bra insats som möjligt under Musikhjälpen, i och med att Unga örnar är en barn och ungdomsorganisation. Vi vill vara drivande i det här för vi har ju sett oss runt i världen och ekonomiska kriser och krig är väldigt påtagligt. Det är barn som drabbas utav det och där tycker vi att det känns naturligt att försöka ta ledartröjan.Vi kommer inte gå in så mycket i det i detalj, utan nu handlar det mer om att hur vi tillsammans kan få Musikhjälpen att bli så stort och bra som möjligt.Vi är jättestolta över att vår organisation att ha den position den har. Men det är Musikhjälpen som ska vara i fokus, säger Andreas Ramström, ordförande Kronoberg Unga Örnar.

Annons

– Vi driver mycket opinionsbildande om barnfattigdom och utifrån det perspektivet. Vi jobbar både i Sverige och har verksamhet på över 100 ställen, men också internationellt. Vi har flera internationella projekt. Förra året så samlade vi in 55 000kr, säger Louise Engelbrektsson förbundsombudsman, Unga Örnars Riksförbund.

Unga örnarna leder samtal.
Unga örnarna leder samtal.Foto: Maha Nasser
Maha Nasser
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons