Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Unga Örnar höll stor familjedag i Växjö

Växjö • Publicerad 11 september 2023
Foto: Maha Nasser

För andra året i rad höll Unga Örnar en stor familjedag på Ryttartorpet, Växjö. Kalasdagen innehöll många aktiviteter bland annat musik, ansiktsmålning, hoppborg, trubadurunderhållning och tävlingar med. Denna kalasdag är en del av verksamheten i Unga Örnar, som vill att alla barn ska ha en meningsfull och rolig fritid och en jämlik barndom.

Foto: Maha Nasser

– Vi började förra året. Unga örnar är del av arbetarrörelsen så vi är deras barn- och ungdomsorganisation. Målet med vår verksamhet är att alla barn ska ha en bra och meningsfull fritid. Och därför försöker vi anordna sådana här aktiviteter där vi visar upp vilka vi är, vad vi gör och vad vi står för helt enkelt. Målet är att kunna ha gratis aktiviteter. Alla delar är helt gratis och om man skriver upp sig som medlem så får man biljett för att vara med på en fiskdamm, säger Malin Sandström, från Unga Örnar, vice ordförande i Kronoberg distrikt.

Foto: Maha Nasser
Annons

Vilka aktiviteter har ni anordnat i organisationen under året och vad har ni under hösten?

– Nu under sommaren har vi varit ute och ansiktsmålat på olika event, vi har varit på Lammhults dag och på Strömsnäsbruks festival. Sen brukar vi ha spökrunda. Vi har lite pysselgrupper löpande under året och sen har vi ju såklart lite mer aktivitet under loven. Så höstlovet hade vi någon större pyssel aktivitet förra året och har sikt så hoppas vi att kunna ha lite filmkvällar och liknande för ungdomar också.

Foto: Maha Nasser
Maha Nasser
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons