Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Ungdomsgäng utsatte trio för oprovocerat överfall i Växjö

Ett ungdomsgäng utsatte i lördags natt ett sällskap för ett oprovocerat överfall i Växjö centrum.
– Polisen åkte rakt in i detta och avbröt bråket. Gärningspersonerna sprang då åt olika håll.
Växjö • Publicerad 15 augusti 2023
Norra Järnvägsgatan i Växjö. Arkivfoto
Norra Järnvägsgatan i Växjö. Arkivfoto

Ett sällskap bestående av två män och en kvinna utsattes vid fyratiden i lördags morse för ett oprovocerat överfall på Norra Järnvägsgatan i Växjö centrum.

– De här personerna har hamnat i bråk med ett ungdomsgäng. Det ska ha börjat med att en ur gänget antastade kvinnan i sällskapet och när männen försvarade henne blev det slagsmål, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Annons

Sällskapet och de fyra, fem ungdomarna i gänget ska inte känna varandra sedan tidigare och överfallet bedöms som helt oprovocerat.

– Det finns uppgifter om att ett tillhygge användes vid misshandeln och den bedöms därför som grov, fortsätter Robert Loeffel.

De två männen fick ta emot slag och de drabbades bland annat av av sårskador och svullnader i ansiktet, men ska inte ha behövt uppsöka sjukvården.

– En polispatrull som befann sig i centrum åkte så att säga rakt in i det här bråket och avbröt det. Gärningspersonerna sprang då åt olika håll.

Eftersom ungdomarna flydde från platsen har polisen i nuläget ingen misstänkt.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons