Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Universitetslärare kallades för rasist – anmälde student för trakasserier

Växjö • Publicerad 4 april 2022
Linnéuniversitetet.
Linnéuniversitetet.Foto: Elvedin Basic

En lärare vid Linnéuniversitetet har anmält en student för trakasserier. En närstående till studenten anklagar läraren för rasism.

Studenten ska ha upplevt sig fått bristande handledning på grund av sitt ursprung. Vid ett digitalt möte ska en närstående också ha anklagat läraren för att vara rasist och för att särbehandla studenten på grund av hudfärg.

Annons

Läraren menar att studenten har fått rättvis handledning men att texterna som har lämnats in inte håller nivån som krävs.

Rektor Peter Aronsson har beslutat att det inte finns någon grund för de påståenden som den utomstående personen uttalat. Anklagelserna som läraren fått ta emot faller under trakasserier enligt diskrimineringslagen.

– Att det är en utomstående inblandad gör att ärendet faller. Det kan inte falla under universitets disciplinnämnd. Därför avslutas ärendet, säger biträdande universitetsdirektör Thorbjörn Nilsson till Smålandsposten.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons