Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Upplevelsevärld för barn öppnar i Växjöbutik

Växjö • Publicerad 13 oktober 2021
Foto: Pressbild.
Foto: Pressbild.

Gemlabaserade leksakstillverkaren Micki öppnar en upplevelsevärld på Lekia i Växjö. Den 100 kvadratmeter stora ytan ska ge barn och vuxna möjlighet att leka och lära tillsammans. Bland annat genom ljus- och ljudupplevelser och pedagogiska tips i form av informationsskyltar. Så här beskriver Micki leksaker upplevelsen själva:

Entrén till upplevelsevärlden är en stor plocklåda som leder oss in till en sensorisk bana. Här blir det en upptäcktsresa bland stora, mjuka klossar, olika material, ljud och former anpassade för de yngsta. Därefter kommer vi in i Babblarnas värld. För den som vill är det fritt fram att hoppa i Babblarnadräkten och bli en Babblare. Vidare in hittar vi fler lekvärldar – Bamse, Pippi och dockvärlden där du kan lyssna på när Skrållan läser saga eller varför inte titta in och bli överraskad kring vad som händer i det stora dockskåpet. Utmed hela banan finns tips och information om lek och barns utveckling. När tröttheten faller in, tar vi oss till upplevelsevärldens mittpunkt. Slappna av under jätteträdet och njut av en ljusupplevelse tillsammans”.

Upplevelsevärlden består av två olika avdelningar – en för barn upp till tre år och en för barn över tre år. Den 8 oktober har äventyret premiär.

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons