Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Utköpt kommuntjänsteman dömd för stöld

Växjö • Publicerad 13 april 2022
Foto: Peter Boström

Ett par har dömts för flera stölder efter att endast ha scannat en del av varorna när de handlat. Mannen i paret har varit en kommuntjänsteman i Växjö som praktiserat myndighetsutövning i sin yrkesroll. Han döms att betala 12 000 kronor i dagsböter.

I samband med handlingar i en matbutik ska de ska ha fyllt kundvagnen med varor och sedan inte betalat för allt. Det skedde vid tre olika tillfällen.

Annons

En anställd i matbutiken ska ha reagerat på hur frun ”roffat åt sig” en stor mängd chokladkakor i en shoppingkasse och den anställda valde att hålla koll på henne. Kvinnan och mannen använde självutcheckning men ska bara betalat några hundralappar för de varor som mannen stoppat ner i en separat kasse. Vid ett tillfälle betalade de för nudlar och havregryn men inte för oxfilén, fransyskan och rostbiffen som fanns i en annan kasse.

Mannen har erkänt brottet och hävdat att han låtsades scanna varorna och att han inte ville berätta för sin fru att de inte hade råd. Men tingsrätten gör bedömningen att det är ställt utom allt rimligt tvivel att de har gjort stölderna tillsammans. Paret ska betala ett gemensamt skadestånd till butiken på drygt 6 600 kronor.

Enligt Smålandsposten har mannen avslutat sin anställning på Växjö kommun efter att av kommunen för drygt 200 000 kronor, vilket motsvarar sex månadslöner.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons