Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Utomhusträning med vänner för att främja integration

Växjö • Publicerad måndag 15:40
Jeanette Hawtin och Anna Newman.
Jeanette Hawtin och Anna Newman.Foto: Maha Nasser

Föreningen Hej Främling Sverige i Växjö anordnade en gratis utomhusträning med vänner. Deltagarna träffas varannan måndagskväll och springer och gör styrkeövningar, alltid anpassat efter de som är med. Tanken är att främja integration och hälsa, men också en möjlighet att träffa nya vänner.

– Det är en enkel träning för alla. Det är gratis om man kommer som man är. Man kan vara med vilken kultur man än kommer ifrån. Vi gör allt möjligt de här träffarna. Ibland är det fotboll, ibland dans och ibland bara promenader. Allt för att vi ska få ett bättre samhälle. Hej Främling Sverige är en ideell förening. Den startade 2014 av två tjejer i Östersund som en skidskola för personer på ett asylboende. Nu finns vi i 54 städer, säger både Jeanette Hawtin och Anna Newman, initiativtagare.

Maha Nasser
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons