Annons
  1. العربية
  2. Svenska
  3. English

Utställning för barn i Konsthallen i Växjö

Växjö • Publicerad 15 februari 2023
Tallgården och Växjö konsthall håller en konstutställningar tillsammans med barn.
Tallgården och Växjö konsthall håller en konstutställningar tillsammans med barn.Foto: Maha Nasser

I lördags hölls en konstutställning för barn i Växjö konsthall. Utställningen pågår till den 25 februari och är resultatet av en målarkurs som Tallgården genomförde under hösten, i samarbete med konsthallen och med stöd av Växjö kommun, riktad till barn som bor på Araby.

– Vi började i höstas med 15 barn. Vi har träffats i två timmar varje torsdag och har tittat på konstverk av några målare för att få inspiration. Men vi har fokuserat mer på barnens idéer. Dessutom har det varit viktigt att låta barnen uttrycka sig genom att rita och experimentera med färg och blanda sina egna färger. Det är bra att ge utrymme och tid för barn att träna på att rita, vilket de kanske inte har tid och utrymme i sina hem. Det var också bra att vi kunde visa barnens verk här i konsthallen. Nu drar vi igång ännu en kurs efter jul, med en ny grupp barn. Vi kommer att fortsätta på Tallgården till sommaren och om det finns möjlighet så fortsätter vi nästa år. Alla barn är välkomna att vara med och uppleva måleri, säger Filippa de Vos, chef för konsthallen i Växjö.

Annons

Teckning är inte den enda aktiviteten som Tallgården erbjuder, eftersom det finns många aktiviteter som riktar sig till barn, ungdomar och vuxna.

– Jag ville starta en högkvalitativ ritkurs för barn i Araby och behövde hitta en ledare och konstpedagog. Så jag vände mig till konsthallen. Utöver den aktiviteten har vi till exempel loppis för att sälja begagnade saker för att bevara miljön och bytesdag för att ta begagnade saker som folk inte längre vill använda. Vi har också aktiviteter för barn och vuxna som vi håller i under semestern. Vi har samarbeten med Araby park arena, Studiefrämjandet, konsthallen, Växjö kommun, Rädda Barnen med flera, säger Zainab Almansor, initiativtagare till ritkursen och kommunikationsansvarig på Tallgården.

Maha Nasser
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons