Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Vaccinationsbuss har startat vaccinsäsongen

Växjö • Publicerad 24 april 2024
Lång kö vid vaccinationsbussen.
Lång kö vid vaccinationsbussen.Foto: Maha Nasser

Under hela våren och sommaren 2024 så Vaccin.nu en vaccinationsbuss i Växjö för rådgivning och vaccination. Vaccinationsbussen står vid Grand Samarkand varje lördag kl 11-16 och erbjuder flera vacciner mot olika sjukdomar, bland annat TBE-vaccinationer, bältrosvaccin och stelkrampsvaccin. Vaccin.nu ser till att vaccinatörer med omfattande utbildning inom vaccinologi på plats och att personalen har lång erfarenhet av att hantera vaccination av barn och stickrädda individer.

– Vi kör runt med vaccinbussarna runt om i Småland och är idag här på Grand Samarkand för att vaccinera mot TBE, stelkramp och bältros. TBE är ett växande problem. Vi hade fler fall 2023 än vad vi haft tidigare. Jag tycker därför det är viktigt att kunna erbjuda alla en möjlighet att vaccinera sig på ett enkelt och smidigt vis. Varje lördag under hela sommaren kommer vi att vara här, säger Richard Smail, platschef.

Annons

Varför tycker du att människor ska vaccinera sig mot dessa sjukdomar?

– Jag tycker det är väldigt viktigt, speciellt ifall man är i riskzon och om man tycker om natur och vandrar mycket i skogen och så är det viktigt. En av tre som får TBE drabbas av hjärninflammation.

Maha Nasser
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons