1. Svenska
  2. العربية

Var ute med hunden – blev grovt misshandlad av flera unga män

En man som var ute med hunden i Växjö blev attackerad av flera yngre män. Mannen ska ha blivit sparkad i huvudet och polisen utreder det inträffade som grov misshandel.
Växjö • Publicerad 20 september 2022
Foto: Lena Ehring

I torsdags kväll hörde en man i 30-årsåldern av sig till polisen och anmälde att han hade blivit utsatt för en allvarlig misshandel.

Enligt mannen var han vid 16-tiden på torsdagen ute med sin hund och när han befann sig på Surbrunnsvägen på Norr i Växjö, nära Pilbäckskolan, ska flera unga män som var helt okända för honom ha gått till attack.

– Det uppstod en situation mellan målsägaren och de här männen och han ska därefter ha blivit utsatt för en oprovocerad misshandel. Gärningsmännen ska ha utdelat flera sparkar och slag mot hans huvud, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Mannen fick uppsöka sjukvården för sin skador och därefter hörde han av sig till polisen. Det är okänt om han blev allvarligt skadad vid överfallet men polisen rubricerar det inträffade som grov misshandel.

– Vi har ett vagt signalement på gärningspersonerna. Enligt uppgifter till oss ska de röra sig om tre till fyra män som alla är i 20-årsåldern.

– Vi söker vittnen till den här händelsen. Om någon har sett något i anslutning till skolan vid 16–17-tiden vill vi att man hör av sig till polisen, fortsätter Robert Loeffel.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.