Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Växjö 4H-gård anordnar barnens jul

Växjö • Publicerad 14 december 2023
Jul på 4H.
Jul på 4H.Foto: Maha Nasser

Växjö 4H- gård anordnade i lördags barnens jul. Syftet var att skapa julstämning och magi för alla, särskilt barn vars familjer har haft ett tufft ekonomiskt år. Så Växjö 4H bjöd, med stöd av Kungliga sällskapet pro patria och många andra sponsorer på gratis aktiviteter, djurmys, mat och dryck. Många familjer kom med sina barn för att delta i julfirandet, njuta av julstämningen, smaka på glögg, lyssna på musik och andra aktiviteter.

– Idag är det barnens jul på Växjö 4H- gård. Det är ett gratis evenemang för alla barn så att de ska kunna uppleva julglädje utan att behöva betala pengar för det. Vi tycker att barnens glädje inte ska kosta pengar och det var ett tufft år 2023 så vi vill bjuda på det. Vi har fått medel av Kungliga sällskapet pro patria och en massa andra sponsorer, säger Friederika Fischer, Fritidsledare på Växjö 4H- gård.

Jul på 4H.
Jul på 4H.Foto: Maha Nasser
Annons

Vilka aktiviteter erbjuder ni under året?

– Vi har ju allt möjligt från läger till fritidsverksamhet efter skolan och medlemsresor. Vi har också kurser så det händer någonting hela tiden. Vi har en stor spökrunda som är väldigt känd i Växjö.

Vad har ni för planer för nästa år?

– Vi hoppas kunna ha något liknande julen 2024 för det här är ju superbra. Vi vill försöka få fler och fler bidrag så att vi kan erbjuda gratis aktiviteter. Vi märker ju att det är tungt för folk och det finns inte så mycket pengar att ge till läger-verksamhet.

Jul på 4H.
Jul på 4H.Foto: Maha Nasser
Maha Nasser
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons