Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Växjö bibliotek anordnar skrivarklubb för ungdomar - ”Erbjuder ett sammanhang för unga som vill skriva kreativt”

Växjö • Publicerad 6 februari 2024
Ina Lagerwall och Linda Valle.
Ina Lagerwall och Linda Valle.Foto: Privat

Växjö bibliotek anordnar en skrivarklubb för unga människor som tycker om att skriva kreativt, på Växjö konsthall. Skrivarklubben som leds av bibliotekarierna Linda Valle och Ina Lagerwall vill erbjuda ett sammanhang för unga som vill skriva kreativt, både enskilt och gemensamt.

– Vi träffas sju gånger under våren på Växjö konsthall, eftersom stadsbiblioteket renoveras. Tiden är kl. 16.30-18 varannan måndag. Upplägget på träffarna brukar vara ungefär så här: några korta skrivövningar gemensamt sen fika och tid att skriva på sitt eget skrivprojekt. Vi som håller i det heter Linda Valle och Ina Lagerwall. Vi är bibliotekarier och håller just nu även på att utbilda oss till skrivpedagoger på Skurups folkhögskola. Ina är dessutom författare. Vi brukar erbjuda olika slags skrivaktiviteter på biblioteket, till exempel Skriv i sommar som pågår under fyra heldagar på sommarlovet, säger Linda Valle, bibliotekarier på Växjö bibliotek och en av projektledarna.

Maha Nasser
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons