Annons
  1. Svenska
  2. Svenska

Växjö City skapar magisk julstämning

Publicerad 7 december 2023
Julstämning i Växjö.
Julstämning i Växjö.Foto: Maha Nasser

Med en underbar och magisk stämning har förberedelserna för julen startat. I söndags anordnade Växjö City en julskyltning för att skapa julstämning. Detta genom att pynta stadens gator, anordna turer med häst & vagn på Sandgärdsgatan och en musikparad längst Storgatan. Paraden genomfördes av växjöskolornas musikkår & cheerleaders. Det var även julmarknad och loppis på tegnérs UF (Ung företagsamhet)-mässa i Bländapassagen. Ett av syftena var att motivera människor att göra alla julklappsinköp så man kan mysa resten av december i lugn och ro. Ur en miljöaspekt vill man också motivera människor att handla lokalt och stötta stadskärnan så att den och resten av Växjö kan fortsätta leva och frodas.

– Vi har en julskyltning tillsammans med Växjö city, men också UF företag från hela Region Kronoberg som säljer sina produkter här. Vi har 50 UF-företag på plats Det är ung företagsamhet, där elever under skoltid får testa på att driva ett företag under ett år. De lär sig hur man driver och utvecklar ett företag. Många här har tagit fram fina produkter och fina tjänster som de idag får marknadsföra och sälja på plats. Vi hoppas att vi kan skapa julstämning här i centrala Växjö och att UF-företagen får en bra start på julen, säger Emelie Önnestam, projektledare på Ung Företagsamhet Kronoberg.

Maha Nasser
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons