Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Växjö domkyrka bjuder in till sång om kärlek och frid

Växjö • Publicerad 14 februari 2024
Välbesökt sångkväll i domkyrkan.
Välbesökt sångkväll i domkyrkan.Foto: Maha Nasser

Växjö domkyrka håller en konsert varje fredag kväll där människor bjuds in att delta och sjunga, helt gratis. Efter en vecka full av arbete och förpliktelser ger denna kväll en möjlighet för människor att stimulera sina röster, sjunga med andra, koppla av och njuta av en varm stund. I fredags samlades många människor och sjöng för kärlek, frid och frihet med ledarna Sten-Inge och Linnea Petersson. De sjöng bland annat ”Vi gör det tillsammans”, ”Sång till friheten” , ”Stad i ljus” och ”Kärleken är stark”.

Sten-Inge och Linnea Petersson.
Sten-Inge och Linnea Petersson.Foto: Maha Nasser

– Man kan se det som slutet på en arbetsvecka eller början på helgen när man kommer hit och sjunger. Det är helt kravlöst. Ofta har vi ett tema också. Idag hade vi kärlekstema, det är ju alla hjärtans dag på onsdag. Ibland är det lite grann vad söndagen ska komma att handla om. Runt advent och jul blir det mycket låtar på det temat, på våren blir det vårsånger och så vidare, säger Sten-Inge Petersson, domkyrkoorganist i Växjö domkyrka.

– Det blir visor, psalmer, sånger, gospel, allt möjligt. Vi sjunger för att man blir ju glad och får energi, säger Linnea Petersson.

Maha Nasser
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons