Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Växjö får sämre omdöme av företagen – lägsta på över 20 år

Växjö • Publicerad 2 juni 2022
Arkivbild på Växjö city.
Arkivbild på Växjö city.Foto: Lena Gunnarsson

Under tisdagen presenterade Svenskt Näringsliv sin årliga undersökning om företagsklimatet. Växjö kommuns sammanfattande värde för företagsklimatet går från 3,56 till 3,53 som är kommunens lägsta omdöme sedan undersökningen startade för över 20 år sedan, enligt Företagsklimat.se. Trots det får Växjö det näst högsta betyget bland Sveriges 25 största kommuner.

Omdömet går från 0 som är dåligt till 6 som benämns som utmärkt. Växjö hamnar precis mellan godtagbart och bra.

Annons

”Utmaningarna för stora kommuner är inte exakt desamma som för mindre kommuner, men det är viktigt att även större kommuner arbetar med att förbättra företagsklimatet. Det arbete som nu görs i Växjö i upphandlingsfrågan har inte fått genomslag än i mätningen”, skriver Svenskt Näringsliv om företagsklimatet och resultatet i Växjö.

Svenskt Näringslivs stora årliga undersökning handlar om villkoren och förutsättningarna att driva företag i landets alla kommuner. 871 företagare i Kronobergs län har svarat på frågor om hur de uppfattar situationen där de är verksamma.

Kronobergs län har ett sammanfattande omdöme på 3,5 vilket placerar länet på plats fyra av landets 21 län. I årets mätning stiger resultaten i sammanfattande omdöme i tre kommuner, sjunker i fyra kommuner samt är oförändrat i en kommun.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons