Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Växjö folkhögskola öppnar – ska ta emot 120 elever

Växjö • Publicerad 22 oktober 2020
Foto: Lena Gunnarsson

I januari 2021 öppnar Växjö folkhögskola på Ljungadalsgatan 2D i Växjö. Det är en gemensam folkhögskolefilial mellan Grimslövs folkhögskola och Ädelfors folkhögskola.

– Det här handlar om att vi – alltså Grimslövs folkhögskola – vill vara en stark utbildningsaktör i länet. Vi har också ett sådant uppdrag från vår ägare Region Kronoberg. Men vi hade inte mäktat med att göra den här satsningen själva, det är ett oerhört stort arbete. Vi har verkligen nytta av Ädelfors och deras erfarenheter, säger Thomas Ragnarsson (M), styrelseordförande för Grimslövs folkhögskola.

Annons

Enligt Region Kronoberg är huvudorsaken till att starta en filial folkhögskolornas ansvar att nå de personer som har störst behov av utbildning. Det fysiska och kulturella avståndet till moderfolkhögskolor upplevs för vissa grupper som för stort.

På Växjö folkhögskola erbjuds förgymnasiala utbildningar och skolan ska kunna ta emot 120 elever. Några av kurserna som ges är svenska för asylsökande och etableringskurs för invandrare.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons