Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Växjö islamiska skola nekas att starta ny skola

Växjö islamiska skola har velat utöka sin verksamhet i Alvesta, med större förskola och lågstadium. Men nu har Skolinspektionen sagt nej.
Växjö • Publicerad 3 oktober 2023
Ismail Abu Helal vill bygga en ny skola i Alvesta.
Ismail Abu Helal vill bygga en ny skola i Alvesta.

Växjö Islamiska skola driver Änglagårds förskola i Alvesta med ungefär 70 barn. De har planer på töka verksamheten med plats för fler förskolebarn men även bygga ett helt nytt lågstadium och ett fritidshem.

Nu har Skolinspektionen gett avslag då de inte anser att ansökan tillräckligt väl visat att de kommer få in det antal elever.

Annons

– Vi tycker det känns lite konstigt eftersom vi redan i dag har barn som åker buss fram och tillbaka från Alvesta till Växjö. Vi kommer att överklaga beslutet. Det är vad vi kan göra för jag tycker inte att deras argument känns så trovärdiga om jag säger så, säger Ismail Abu Helal, imam, grundare och verksamhetschef för Växjö Islamiska skola, till Smålandsposten.

Växjö Islamiska skola har angett att de under det första året kommer ha ungefär 80 elever i för- och grundskolan och 48 elever på fritidshemmet. Det bygger på enkätundersökningar som har genomförts men Skolinspektionen menar att det inte håller då svaren som inkom var från vårdnadshavare med barn som redan kommer ha gått ut lågstadiet när utbildningarna ska börja under läsåret 2024/25.

Om skolan i framtiden får byggas är tanken att den ska byggas vid den nuvarande förskolan strax norr om Alvesta centrum. De har redan klart med mark och yta för den utökade verksamheten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons