Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Växjö kommun ratar cityhandeln – här är årets julgåva till de anställda

Växjö kommun har genomfört en upphandling för att ta fram ett företag som ska stå för julgåvan till deras anställda i år.
Växjö • Publicerad 29 november 2023
Catharina Rydberg Lilja.
Catharina Rydberg Lilja.Foto: Växjö kommun

Varje jul delar Växjö kommun ut julgåvor till sina anställda som ett tack för ett bra jobb. Under pandemin var det ett presentkort i den lokala cityhandeln. Men i år blir det annorlunda.

Detta året kommer Växjö kommun dela ut ett presentkort för 300 kronor till sina anställda. Presentkortet ska kunna användas digitalt hos företaget Broderiet i Kungsbacka som kommunen nyligen har upphandlat.

Annons

– Vi har gjort en utvärdering och tittat på sortimentet, bland att ur hållbarhetssynpunkt. Men också att det ska vara användarvänligt för våra medarbetare att logga in digitalt på en webbportal när de ska välja sina julklappar, säger Tina Storbjörk som är upphandlingschef på Växjö kommun.

Förutom det kommer även kommunen att stå för en trivselaktivitet på upp till 700 kronor per person nu i jul.

– Våra medarbetare gör ett fantastiskt jobb och de behöver känna sig uppmuntrade. I år vill vi verkligen fokusera på trivselaktiviteten för att underlätta samarbetet för vardagen, säger kommunchefen Catharina Rydberg Lilja.

Vad tänker du om att presentkorten inte går att använda i lokala handeln?

– Utöver presentkorten ska vi ha trivselaktiviteter och de aktiviteterna kommer gynna lokala restauranger och verksamheter.

Enligt upphandlingschefen finns det dock inget krav att julaktivitet eller julbord ska vara i Växjö centrum.

– Vissa av våra verksamheter ligger ju inte centralt så då kan det finnas andra lösningar som passar bättre, säger Tina Storbjörk.

Totalt uppskattas kostnaden för julgåvorna med presentkort och aktiviteter att landa på mellan sex och åtta miljoner kronor för Växjö kommun.

Här saknas innehåll

Elvedin BasicSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons