Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Växjö startar kommunal vuxenutbildning

Växjö • Publicerad 6 mars 2024
Bilden är en genrebild.
Bilden är en genrebild.Foto: MAXIM THORÉ

Under 2024 kommer Växjö kommun att starta upp en vuxenutbildning i egen regi. Det är en del av nämnden för arbete och välfärds internbudget som är framtagen av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet i samarbete med Centerpartiet.

– Vi ser ett stort behov av att ha rådighet över den vuxenutbildning som erbjuds i Växjö kommun. Förra året utredde vi hur vi skulle organisera en vuxenutbildning i egen regi och nu tar vi steget och startar upp verksamheten, säger Martin Edberg (S), ordförande i nämnden för arbete och välfärd.

Annons

Kommunen ska också göra en förstärkning för att höja kvaliteten av utbildning och för att stärka förutsättningarna för att klara kompetensförsörjningen.

– Vuxenutbildning med hög kvalitet är avgörande för att människor ska kunna byta riktning i livet. Alla prognoser pekar på en högre arbetslöshet framöver och då kommer det behövas mer vuxenutbildning, säger Magnus P. Wåhlin (MP), 1:e vice ordförande i nämnden för arbete och välfärd.

Växjö kommun har en utmaning med att klara av kompetensförsörjningen till den kommunala verksamheten och med vuxenutbildning hoppas de kunna förbättra situationen. Det kommer att ligga ett särskilt fokus på att förbättra resultaten inom svenska för invandrare, SFI.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons