1. Svenska
  2. العربية

Växjö tappar på företagsranking

Växjö • Publicerad 28 september 2022
Arkivbild på Växjö city.
Arkivbild på Växjö city.Foto: Lena Gunnarsson

För några månader sedan presenterade Svenskt Näringsliv sin årliga undersökning om företagsklimatet i landets kommuner. Växjö kommun fick sämre omdöme av företagen, från 3,56 yill 3,53, som är kommunens lägsta omdöme sedan undersökningen startade för över 20 år sedan.

Omdömet går från 0 som är dåligt till 6 som benämns som utmärkt. Växjö hamnar precis mellan godtagbart och bra.

Nu har Svenskt Näringsliv även presenterat sin årliga ranking av det lokala företagsklimatet. Syftet med rankingen är att visa var i landet det är mest gynnsamt att starta och driva företag.

Växjö kommun tappar åtta placeringar på rankingen och finns nu på plats 92. Växjö är tvåa i kommungruppen ”Större städer och kommuner nära större stad”.

2022 års ranking utgörs till två tredjedelar av enkätsvar från 32 000 företagare, och till en tredjedel av statistikfaktorer från SCB och UC. Vårgårda kommun toppar rankingen följt av Staffanstorp i Skåne och Solna i Stockholms län.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.