Annons
  1. sv
  2. العربية

Växjöbo åtalas efter dödsolycka – missade att lägga i rätt växel

En Växjöbo i 80-årsåldern åtalas nu misstänkt för vållande till annans död. Enligt åklagaren missade hon att välja rätt växel i sin bil på Icas parkering på Teleborg och hon körde då på en äldre kvinna som avled av sina skador.
Växjö • Publicerad 22 september 2023
Dödsolyckan inträffade på Teleborg i slutet av mars. Arkivfoto: Carl Carlert
Dödsolyckan inträffade på Teleborg i slutet av mars. Arkivfoto: Carl Carlert

Den svåra olyckan som nu har lett till åtal vid Växjö tingsrätt inträffade på parkeringen utanför Ica Kvantum på Teleborg i slutet av mars i år.

En kvinna i 75-årsåldern och ett barn hade blivit påkörda av en personbil. Båda fick föras till sjukhus och på kvällen meddelade polisen att kvinnan hade avlidit till följd av sina skador. Barnet hade klarat sig utan allvarliga skador.

Annons

– Det rör sig om ett missöde inne på p-platsen och det är bara tragedi i samband med den här händelsen, sa polisens presstalesperson Robert Loeffel dagen efter olyckan.

Kvinnan som körde bilen är en Växjöbo i 80-årsåldern och hon åtalas nu misstänkt för vållande till annans död och vårdslöshet i trafik.

Hon satt vid tillfället i en automatväxlad bil och enligt åklagaren missade hon att välja backläget i växelväljaren när hon skulle backa. Hon körde i stället framåt och körde då på den äldre kvinnan, barnet samt en parkerad bil inne på parkeringen.

Vid den kommande rättegången ska vittnen till olyckan höras och en expert ska uttala sig om den aktuella bilmodellens driv- och assistanssystem ”för att bevisa att bilen inte har kört av sig själv”.

Straffskalan för vållande till annans död går från böter upp till fängelse i två år.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons