Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Växjöbo åtalas – skickade onanifilmer till RFSL

Växjöbon skickade bilder på en sin penis till en sexolog och onanifilmer till kvinnliga medarbetare på RFSL. Nu åtalas han för fyra fall av sexuellt ofredande.
Växjö • Publicerad 23 augusti 2023

Snart väntar rättegång för en 52-årig man som bor på en ort i Växjö kommun. Han står åtalad vid tingsrätten misstänkt för fyra fall av sexuellt ofredande som samtliga inträffade i julas.

Det första sexofredandet riktades mot en kvinna som arbetar som sexolog. 52-åringen misstänks ha skickat mejl till henne där han föreslog att sexologen ”tillsammans med sina kollegor” borde studera hans tekniker i onani. Han bifogade även bilder på sitt ansikte och sitt könsorgan.

Växjö Tingsrätt.
Växjö Tingsrätt.Foto: Lars-Goran Rydqvist
Annons

52-åringen misstänks även ha skickat mejl till tre kvinnliga medarbetare på organisationen RFSL (Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners, queeras och intersexpersoners rättigheter). Även i de mejlen skickade 52-åringen med bilder på sitt könsorgan och även en video när han onanerar. Han skrev att han gärna ville delta i en studie och föreslog att RFSL skulle ta bilder på hans kön.

När polisen fick information om misstankarna mot mannen genomfördes en husrannsakan i hans bostad där två datorer och tre mobiler togs i beslag i jakt på bevis.

52-åringen har i förhör nekat till brottsmisstankarna och hävdat att någon okänd måste ha kapat hans privata mejladress och även på något sätt stulit bilderna och filmen från hans hårddisk.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons