Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Växjöbo döms för sexuellt övergrepp mot barn – får åtta månaders fängelse

Växjö • Publicerad 8 december 2021
.
.Foto: Tomas Löwemo

En 53-årig Växjöbo har dömts till åtta månaders fängelse för sexuellt övergrepp mot barn. Han döms för att ha tagit en nioårig flicka mellan benen.

Flickan har uppgett att hon lekte med två kompisar hemma hos mannen. När hon gjorde illa sig under en lek ska mannen ha erbjudit sig att massera henne och då tagit på henne på hennes kön. Händelsen ska ha påverkat nioåringen väldigt mycket.

Mannen har förnekat brottet men döms till åtta månaders fängelse och ska betala 22 600 kronor i skadestånd till flickan.

Domstolen menar att flickan har lämnat en detaljerad och levande berättelse som är sammanhållen och utan motstridigheter eller överdrifter. Det ska enligt rätten inte heller ha framkommit någon anledning till att hon skulle ljuga om händelsen.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons