Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Växjöbo fick kontakt med kvinna på dejtingsajt – blev av med många miljoner

Växjöbon fick kontakt med en ”framgångsrik affärskvinna” från USA. Hon uppmanade honom att fortsätta investera i kryptovaluta, trots att hans bank slog larm.
– Mannen har blivit av med mångmiljonbelopp, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.
Växjö • Publicerad 21 april 2023
.
.Foto: PETTER ARVIDSON

En man i 60-årsåldern i Växjö har vänt sig till polisen och anmält att han har blivit utsatt för ett omfattande investeringsbedrägeri.

Enligt polisen har mannen uppgett att han för några månader sedan fick kontakt med en amerikansk kvinna på en dejtingsajt. Kvinnan berättade att hon var mycket framgångsrik i affärsvärlden och de två fortsatte att hålla kontakten.

Annons

– Mannen blev övertalad av den här kvinnan att börja investera i kryptovaluta via olika appar, det rör sig om belopp i mångmiljonklassen, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Enligt Robert Loeffel fick mannen viss återbetalning av de belopp som han investerade och detta kan ha varit en form av lockbete, för att han skulle förmås att fortsätta investera ännu större belopp.

Mannens bank ska även ha hört av sig sedan den upptäckt de stora investeringarna och varnat för risken för att han var utsatt för ett bedrägeri, men han ska trots bankens larm ha fortsatt att investera vid ett stort antal tillfällen.

När Växjöbon sedan ville ta ut sina investerade pengar var de spårlöst försvunna. Han har uppgett för polisen att han då sökte information på nätet och hittade flera vittnesmål från personer i USA som varit utsatta för exakt likadana bedrägerier.

– Det inträffade utreds som grovt bedrägeri och spåren i de här fallen leder alltid utomlands, säger Robert Loeffel.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons