Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Växjöbo körde mc på bakhjulet i 110 kilometer i timmen – skadades svårt

Växjö • Publicerad 17 februari 2022

I början av oktober förra året larmades polis, räddningstjänst och ambulans om en trafikolycka på väg 897 mellan Sandsbro och Rottne. En mc-förare ska ha kraschat ut i terrängen och fick föras med ambulans till sjukhus.

Föraren, en Växjöbo i 30-årsåldern som arbetar som yrkesförare , skadades allvarligt med två spruckna halskotor och frakturer i ena foten. Efter olyckan fick han ha stödkrage om nacken i ett par månader.

Annons

Nu har föraren åtalats för grov vårdslöshet i trafik. Enligt ett vittne ska motorcykeln ha stegrats och körts på bakhjulet i ungefär 110 kilometer i timmen.

Mannens körkort var också återkallat och han misstänks därför även för grov olovlig körning. Åklagaren yrkar att Växjöbon ska dömas att betala cirka 27 000 kronor i dagsböter.

.
.Foto: KRISTER ANDERSSON
Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons