GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Svenska
  2. العربية

Växjöbolaget mot konkurs

Växjö • Publicerad 16 oktober 2020
Foto: URBAN NILSSON

Växjöföretaget MKEF, Mångkulturell kunskap ekonomisk förening, har fått sina tillstånd för personlig assistans indragna. Det efter ett beslut från IVO. Beslutet är en följd av att Försäkringskassan upptäckt omfattande fusk och återkrävt 13,7 miljoner kronor.

Som en följd av IVO:s beslut har nu företaget begärt sig själva i konkurs.

”Föreningen bedriver assistanstjänster och andra hushållsnära tjänster, men föreningen har nu fått tillståndet att bedriva personlig assistans indraget av Inspektionen för vård och omsorg, IVO. Föreningen är därmed på obestånd”, står det i konkursansökan till Växjö tingsrätt enligt Smålandsposten.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.