Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Växjöbornas skulder till kronofogden växer

Växjö • Publicerad 4 februari 2023
.
.Foto: SIMON HASTEGÅRD

På ett år har Växjöbornas skulder hos kronofogden ökat med 111 miljoner kronor. Det är också något fler som har skulder, från 2000 till 2083 personer, enligt nya siffror från kronofogden.

Statistiken för hela Kronobergs län visar att den sammanlagda kronofogdeskulden ökade med 186 miljoner under fjolåret och den uppgår nu till drygt 1,3 miljarder.

Annons

I hela Sverige ökade antalet personer som har skulder hos myndigheten marginellt i fjol. Vid årsskiftet fanns 393 781 personer registrerade hos kronofogden, en ökning med knappt 3 000 personer jämfört med året före. Samtidigt är svenskarnas sammanlagda skuld är nu uppe i 101 miljarder, en ökning med drygt sju miljarder sedan i fjol. På tio år har skuldberget vuxit med cirka 34 miljarder.

– En stor del av ökningen beror på att skulderna växer konstant på grund av räntor. Men det handlar också om att vi får in fler skulder på högre belopp, säger Davor Vuleta, analytiker på Kronofogden, i en kommentar.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons