1. Svenska
  2. العربية

Växjöföretaget bygger ut – ska anställa ett tiotal personer

Växjö • Publicerad 11 januari 2022
ERT Godis vd Nichlas Ernstsson.
ERT Godis vd Nichlas Ernstsson.Foto: Carolina Broberg

För 28 år sedan grundades ERT Godis i ett tvåbilsgarage. Sedan dess har företaget vuxit sig större och större. Växjöföretaget med lokaler på Annavägen har under åren bland annat byggt tre lagerhallar, ett nytt chipslager och nya kontor. Men trots det har företaget vuxit ur sina lokaler och nu väntar den största tillbyggnaden hittills i företagets historia.

ERT Godis har i dagsläget cirka 80 anställda och räknar i samband med tillbyggnaden med att anställa ungefär 10 personer.

– Vi har länge försökt få tillstånd av kommunen att bygga ut och få en möjlighet att expandera ännu mer. Nu är alla papper påskrivna, och vi kan äntligen sätta spadarna i jorden. Vi kommer nu att bygga till ca 5 000 m2, vilket kommer att bli ett enormt lyft för hela vår verksamhet. Vi har idag cirka 5 000 pallplatser på vårt lager och med de nya ytorna finns det möjlighet att dubbla antalet, säger ERT Godis vd Nichlas Ernstsson.

ERT Godis har också förvärvat närliggande fastigheter som kommer innebära stora möjligheter för företaget. Tillbyggnaden på omkring 5 000 kvadratmeter beräknas vara klar under sommaren 2022.

– Under 2021 hade vi en extraordinär tillväxt, kraftigt ökad försäljning och gjorde flera nyanställningar både på kontor och lager. Sedan några månader kör vi skiftarbete på lagret för att hinna med, säger Nichlas Ernstsson.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.