Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Växjöpolitiker förföljdes av partikamrat – fick hundratals meddelanden och nakenbilder

Växjö • Publicerad 16 februari 2023
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Tomas Löwemo

En kvinna i 40-årsåldern har dömts för olaga förföljelse efter att under en längre tid ha skickat hundratals mejl och sms till en politiker i Växjö. Ett antal meddelanden ska ha innehållet nakenbilder och sexuella inviter. Hon döms till villkorlig dom och ska betala 3 000 kronor i dagsböter som påföljd. Hon ska också betala 20 000 kronor till politikern i skadestånd.

Kvinnan, som också har varit medlem i partiet, ska ha försökt få ett förhållande med mannen och sökt kontakt med honom på olika sätt. När hon dök upp vid hans bostad polisanmälde han henne.

Annons

Kvinnan har erkänt händelseförloppet men hävdar att hon inte förstod att det var brottsligt. Hon hävdar att hon trott att mannen gillade henne utifrån den blick han gett henne när de träffats på aktiviteter. Hon erkänner att mannen har skrivit att hon skulle sluta kontakta honom men att hon inte tyckte att det stämde överens med hur han betedde sig på aktiviteterna.

Kvinnan har inte haft några höga poster inom partiet eller varit förtroendevald. Hon har blivit utesluten från partiet.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons