- Svenska
- العربية
Växjörestaurang får kritik efter flera brister – ris förvarades i vilorummet
En restaurang i Växjö får kritik efter att miljö- och hälsoskyddsavdelningen i Växjö kommun gjort en oanmäld rutininspektion. Det blev sju uppskrivna avvikelser efter besök.
Bland annat ska restaurangen ha haft flera hål i taket, både i köket och i andra rum i lokalen och inspektörerna vittnar om att det var rörigt i lokalen med redskap, utrustning och annat som inte användes. I ett rum fanns en trädgårdsslang, matta och däck som inte hör hemma i en livsmedelslokal.
Dessutom förvarades livsmedel på felaktigt sätt. Ris förvarades i vilorummet och en hink med livsmedel som stod i kylrummet och spannar med kyckling i köttkylen saknade varuskydd.
Restaurangen ska även förvarat knivar mot en smutsig vägg vid beredningsbänken där de maler kött och handduschmunstycken var smutsiga i både köket och diskrummet. Dessutom saknades tvål och handtorkspapper på personaltoaletten och vid en diskho i köket.
Enligt inspektörerna förvarades kyckling i ungefär 30 grader i väntan på att kylas ner eller hettas upp och serveras till kunderna. Vid 30 grader finns en ökad risk för bakterietillväxt.