Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Växjörestaurang får kritik för smuts

Växjö • Publicerad 20 december 2022
Genrebild över Växjö.
Genrebild över Växjö.Foto: Olof Elfverson

En restaurang i Växjö får kritik från miljö- och hälsoskyddsavdelningen efter en oanmäld rutininspektion. Flera avvikelser upptäcktes och det var främst kopplat till hygien och underhållet av lokalen.

Det handlar bland annat om smutsiga maskiner, redskap, kylskåp och eluttag. Enligt kontrollrapporten fanns det är gammal utrustning, som en byrå, tv och kaffemaskinen som behöver transporteras bort eftersom de försvårar rengöringen av golvet. Spisen, diskmaskinen, mixern och skåpluckor ska ha varit synligt smutsiga.

Annons

Dessutom saknade flera livsmedel i en frysbox varuskydd och förvarades i soppåsar och inte i särskilt anpassade plastpåsar som det ska.

I rapporten står det också att lokalen börjar bli allmänt sliten vilket försvårar rengöringen och att de kommer behöva se över underhållet snart.

Kommunen kommer göra uppföljningar för att kontrollera att restaurangen rättar till avvikelserna.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons