Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Växjös Matmarknad stödjer lokala producenter

Växjö • Publicerad 14 september 2023
Växjö matmarknad.
Växjö matmarknad.Foto: Maha Nasser

I fredags och lördags hölls en matmarknad på Teatertorget i Växjö. Ett 60-tal utställare deltog på med lokala produkter. Matmarknaden gav besökarna en möjlighet att uppleva, smaka, inspireras av och hylla de lokala odlarna. Ett av matmarknadens syften är att uppmuntra och stödja lokala producenter så att de kan fortsätta att utveckla sina verksamheter.

– Det är på det här sättet vårat huvuduppdrag är tvådelat. Det ena är att alla producenter. Vi bor i ett land som har mycket lokalproducerad mat. Då ska de ges en möjlighet att fortsätta med det och den här matmarknaden är en liten hyllning till dem som gör ett väldigt fint jobb. Förhoppningsvis säljer de väldigt mycket så att de kan fortsätta utveckla sina verksamheter. Sen är det också så att att vi i Växjö vill uppfattas som väldigt duktiga på mat. Så det är en profilering ifråga göra detta så att det pratas om oss i området, säger Henrik Cajnerud Projektledare Matmarknaden Växjö kommun.

Annons

Under matmarknaden fanns det även andra aktiviteter som uppträdanden på scenen, köpfest och barnaktiviteter.

– Det gör shopping roligt. Det är ett försök att locka många barnfamiljer att komma, handla och ha det trevligt, säger Henrik Cajnerud.

Matmarknaden har funnits i ungefär 10 år på lite olika platser. Det var tidigare på Stortorget i Växjö, men i år var det på Teatertorget.

bild 1/3
Växjö matmarknad.
Växjö matmarknad.
Växjö matmarknad.
Växjö matmarknad.
Växjö matmarknad.
Maha Nasser
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons