Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Växjöskolor deltar i Avicii-projekt för ungas välmående

Växjö • Publicerad 16 februari 2022
Göran Nikolausson, universitetsadjunkt i musikpedagogik vid Linnéuniversitetet och en av initiativtagarna till Make Music Matter!
Göran Nikolausson, universitetsadjunkt i musikpedagogik vid Linnéuniversitetet och en av initiativtagarna till Make Music Matter!Foto: Pressbild

Flera skolor i Växjö kommun deltar i projektet ”Make Music Matter! Stories #ForABetterDay”. Ett projekt där unga uppmuntras till skapande och berättande med hjälp av låtkatalogen från en av Sveriges största artister: Avicii.

– Alla har något att berätta. En livsberättelse, ett oförglömligt minne eller kanske en traumatisk upplevelse som de går och bär på. Att ge eleverna möjlighet att uttrycka sina berättelser genom eget skapande stimulerar deras kreativa förmåga, samtidigt som det främjar identitetsutvecklingen och därmed också deras välmående, säger Göran Nikolausson, lärare vid Linnéuniversitetet och initiativtagare till Make Music Matter! i ett pressmeddelande.

Annons

Över 400 skolor från hela Sverige deltar i projektet, bland dem är Centrumskolan, Fagrabäckskolan, Kronoberg Skola, Lillestadsskolan och Torparskolan i Växjö.

En del av projektet handlar om Aviciis framgångsrika karriär och om hans mentala hälsa där dokumentärfilmen ”True Stories” är central. Inom projektets ramar kan eleverna även delta i olika ”Challenge” och göra remixer i egna musikproduktioner utifrån originalfilerna på några av Avicii:s allra största låtar, till exempel ”Wake Me Up” och ”Without You”. Vinnande bidrag får chansen att träffa en av Aviciis musikproducenter och ett besök på Avicii Experience i Stockholm.

Projektet drivs av bland annat Linnéuniversitetet, Tim Bergling Foundation samt Signatur – Insamlingsstiftelse för musikfrämjande och pågår fram till sommaren 2022.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons