Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Växjöstudent krävde 50 miljoner i skadestånd

Studenten anser att fastighetsbolaget i Växjö har kränkt honom – och kräver 50 miljoner i skadestånd.
Men tingsrätten väljer nu att avvisa hans krav eftersom de är ”uppenbart ogrundade”.
Växjö • Publicerad 5 september 2023
Växjö Tingsrätt.
Växjö Tingsrätt.Foto: Lars-Goran Rydqvist

En man som har studerat vid Linnéuniversitetet i Växjö ligger i en tvist med hyresvärden, ett fastighetsbolag. Bolaget har stämt mannen för obetalda hyror och den tvisten är pågående.

Nyligen kontrade dock studenten med att skicka in ett så kallat genkäromål till Växjö tingsrätt. Ett genkäromål innebär att den svarande i tvisten (studenten) stämmer käranden (bolaget) i samma rättsprocess.

Annons

Studenten uppger i sin ansökan att fastighetsbolaget genom sitt agerande ”har berövat honom hans heder och värdighet”. Bland annat, menar mannen, har bolaget uppgett felaktiga uppgifter om honom till rättsväsendet vilket har lett till att han inte kan resa in och uppehålla sig i Schengenområdets länder, där Sverige ingår.

Enligt studenten borde därför bolaget betala 50 miljoner kronor i skadestånd till honom för kränkning.

Men Växjö tingsrätt väljer nu att inte ta upp studentens stämning för prövning eftersom hans yrkanden enligt domstolen är ”uppenbart ogrundade”.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons