Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Vd:n lämnar – han tar över

Växjö • Publicerad 27 januari 2021
Richard Hertvig.
Richard Hertvig.Foto: David Färdigh

Växjöbaserade livsmedelsbolaget Lohilo Foods byter vd. Grundaren och vd:n sedan 2008, Richard Hertvig lämnar. Han ska i stället verka från sin styrelsepost och har uppdraget att stötta en ny vd i en rad utvecklingsfrågor.

”Jag är väldigt stolt över vad jag åstadkommit och känner att det är dags att lämna över vd-rollen till Tyrone som har ett betydligt mer operativt fokus och är en fantastisk ledare. Jag kommer ha en arbetande styrelseroll med fokus på affärs- och produktutveckling. Det är det som jag brinner för och kommer fortsätta tillföra mest till bolaget. Nu får jag tid att lägga ner min själ i det. Jag känner mig trygg i att vi har en stark ledning som kommer ta bolaget till nästa nivå och driva de operativa frågorna.” kommenterar Richard Hertvig organisationsförändringen.

Annons

Ny vd för det börsnoterade bolaget blir Tyrone Andersson. Han tillträder den 1 februari. Andersson har tidigare varit vice vd och operativ chef på Lohilo Foods sedan i juni 2020. Innan dess har han över 20 års erfarenhet i branschen, bland annat från Unilever och Red Bull.

”Nu tar vi nästa steg i vår utvecklingsresa och då passar det perfekt att Tyrone med sin internationella erfarenhet, sitt ledarskap och förmåga att bygga organisation och distribution tar över det operativa rodret. Samtidigt känns det tryggt att Richard Hertvig är kvar som grundare i styrelsen och genom sin friare roll kan säkerställa att det entreprenöriella drivet finns kvar i Lohilo. Richard kommer dessutom att understödja organisationen i bland annat produkt- och affärsutveckling vilket säkerställer kontinuiteten i dessa viktiga frågor”, säger Hans Jacobsson, ordförande i Lohilo Foods AB.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons