Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Veab höjer avgiften med åtta procent

Växjö • Publicerad 5 december 2021
.
.Foto: Urban Nilsson

Förra året gjorde Växjö Energi en sänkning av elnätsavgiften på grund av pandemin. Nu har de beslutat att höja avgiften med åtta procent. För en mellanstor villa kan det innebära en ökning med ungefär 26 kronor i månaden skriver SVT Nyheter Småland.

Sedan sommaren har elpriset ökat mycket i Sverige. Det beror bland annat på de höga gaspriserna i Europa. När elen transporteras uppstår överföringsförluster, vilket har lett till att Svenska kraftnät som förvaltar stamnätet och regionnätsägare som Eon har höjt sin avgift, skriver SVT Nyheter Småland.

Annons

Eon har planerar också en höjning av elnätspriset under 2022. Det är dock inte för hushållskunder utan för företag anslutna till regionnätet och små och medelstora företag i lokalnätet.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons