Annons
  1. العربية
  2. Svenska

Vill lägga ned den kommunala delen av vuxenutbildningen

Växjö • Publicerad 2 juli 2020
.
.Foto: MAXIM THORÉ

Först i augusti tas beslut på Nämnden för arbete och välfärd. Men den blå-gröna majoriteten föreslår nu att den kommunala delen av vuxenutbildningen ska läggas ned.

Det är Smålandsposten som rapporterar att även svenska för invandrare (SFI) och grundläggande gymnasial vuxenutbildning berörs. De delar som ligger utanför den konkurrensutsatta vuxenutbildningen vara kvar, som lärvux (för vuxna med utvecklingsstörning och hjärnskada) och samhällsorientering för nyanlända.

Annons

– Vi har gjort den del besparingar. Men nu har den blå-gröna majoriteten ändå tagit ett snabbt beslut om att fas ut verksamheten, berättar rektor Mats Höglund för SMP.se.

Dessutom ligger ett förslag att inför en så kallad på plats-garanti. Det innebär att de elever som behöver klassrumsundervisning ska ha rätt till det.

– I ett läge där det inte finns någon fristående anordnare som erbjuder detta garanterar kommunen att genomföra det, säger Oliver Rosengren (M).

Alexander JepsenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons