Annons
  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Workshop riktad till Sensus-ledare i Kronoberg

Växjö • Publicerad 20 december 2021
Foto: Maha Nasser

Sensus studieförbund i samarbete med Rädda Barnen höll på lördagen en workshop riktad till alla ledare i Sensus. Workshopen syftar bland annat till att utveckla deltagarnas ledarskapsförmåga, förutom att diskutera många viktiga ämnen, inklusive diskussionen om 2022 års plan.

- Många ledare samlades idag från alla Kronobaris kommuner för att diskutera utveckling av ledarskap, ledarnas roll, ge ny information om riskbedömning angående den aktuella situationen och Corona-krisen och den mekanism som måste följas i hanteringen av studenter och deltagare i kurserna. Detta kommer att omfatta distansutbildningar och personlig utbildning. Dessutom kommer vi att fokusera på att prata om miljö och klimat som är en av de viktigaste frågorna idag. Säger Maha Ibrahim, en av arrangörerna av workshopen och projektledare i Sensus.

Annons

– Det är en utvecklingsdag. Vi kommer att prata om ledarskap och hur man blir en framgångsrik ledare. Ledare kommer också att göra upp planer för sina kommande kurser och utvärdera de risker som förväntas uppstå i framtiden.

När det gäller 2022 - planen kommer vi att arbeta i samarbete med Sensus med ett projekt för tidiga insatser för asylsökande. Jag ska arbeta med det tillsammans med Nazanin Tavakol. Säger Maja Söderberg från Rädda Barnen och processledare för workshopen.

Workshopen avslutades med julfirande och utdelning av presenter till deltagarna.

– Dessa ledare jobbar under svåra förhållanden och mot en liten avgift eftersom vi är en ideell organisation, och därför kommer vi att tacka dem genom att engagera dem i utbildningstillfällen. Som Maha Ibrahim säger.

Maha Nasser
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons