Annons
  1. العربية
  2. English
  3. Svenska

Antagna studenter ökar med 40 procent

Växjö • Publicerad 22 april 2019
Foto: André Larsson

Alla som har anmält sig till höstens internationella mastersutbildningar på svenska universitet och högskolor har fått sina antagningsbesked. Antalet antagna har ökat med tio procent jämfört med höstterminen förra året och på Linnéuniversitetet ökar antalet med hela 40 procent.

– Vi ökar procentuellt sett mest av de universitet som antar över 1 000 studenter till internationella masterutbildningar, vilket är mycket glädjande, säger Stefan Haglund, kommunikationsstrateg inom internationell studentrekrytering vid Linnéuniversitetet.

Inför höstterminen 2018 antog Linnéuniversitetet 1 132 studenter på internationella masterutbildningar. Inför höstterminen 2019 är siffran 1 583. Marknadsföringsprogrammet, Internationella relationer samt International Business Strategy är de masterprogram vid Linnéuniversitetet som antar flest studenter.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons