Annons
  1. العربية
  2. English
  3. Svenska

Arbetslösheten minskar i Kronoberg

Kronoberg • Publicerad 14 mars 2019
Foto: Smålandsposten

Under februari månad minskade arbetslösheten i Kronobergs län. Jämfört med samma månad förra året minskade antalet personer som var arbetslösa med över 300 personer.

I februari 2019 var det åtta procent av arbetskraften som var arbetslösa. Arbetslösheten minskar mest för män, vilket främst beror på att andelen män som är utomeuropeiskt födde som får arbete har ökat och att färre män skrivs in i etableringsuppdraget.

– Även om arbetslösheten bland utrikesfödda är betydligt högre än för inrikes ser vi en stadig positiv trend att fler får arbete. Utbildning blir allt viktigare faktor för att både få ett arbete och stanna kvar på arbetsmarknaden. Därför försöker vi få fler personer som saknar avslutad utbildning att utbilda sig och gärna till något av våra många bristyrken, säger Valdete Hashani, arbetsmarknadsanalytiker.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons