Annons
  1. العربية
  2. English
  3. Svenska

Avijit förverkligade sin dröm i Sverige

Med sina egna erfarenheter som internationell student grundade Avijit Kuri företaget JRK International Educational Consultants. Med huvudkontor i Växjö bygger han upp en internationell verksamhet som hjälper internationella studenter till rätt universitet och utbildning i Sverige.
– Hittills har vi tecknat avtal med sju universitetet i Sverige.
Växjö • Publicerad 2 december 2019
Foto: David Färdigh

Avijit Kuri är ursprungligen från Bangladesh och kom till Växjö och Linnéuniversitetet i augusti 2015 för att läsa entreprenörskap. Med sig hade han också en affärsidé om att kunna erbjuda internationella studenter en service- och informationstjänst som underlättar studierna.

– De internationella studenterna betalar mycket pengar för sina utbildningar och då gäller det att de hamnar på rätt plats och på rätt utbildning. Det svenska utbildningsväsendet skiljer sig dessutom mycket från vad som gäller i exempelvis Asien och det är en hel del papper och dokumentation att hålla koll på.

Annons

Avijit har varit internationell student i såväl Storbritannien som i Sverige. Utifrån sina egna erfarenheter så har han sett ett behov av en servicetjänst som närmare kopplar samman student och universitetet. I februari 2016 registrerade han sitt företag JRK International Educational Consultants. Affärsidén är att mot betalning vägleda internationella studenter till ett universitet och en utbildning som passar deras intressen och behov samt att ge service som underlättar studierna.

– Företaget har fått ett positivt mottagande. Hittills har vi hjälpt 150 internationella studenter, främst från Asien. Vi har även tecknat avtal med sju universitet i Sverige som vi samarbetar med.

Efter framgången i Sverige blickar nu Avijit vidare mot andra länder. Först på tur står Finland och Kanada och därefter finns det planer på att expandera till Danmark, Nederländerna, Belgien och Tyskland.

– Min vision är att vi inom fem år ska finnas på 40 platser i 10 länder.

Basen och huvudkontoret kommer dock fortsätta vara i Växjö utlovar Avijit.

– Växjö och Linnéuniversitetet kommer alltid ha en särskild plats i mitt hjärta. Jag blev väldigt bra mottagen när jag kom hit, det glömmer jag aldrig!

Ursprungligen hade Avijit tänkt starta sitt företag i Storbritannien, men krångliga regler gjorde att han valde Sverige istället, något han inte ångrar.

– Det finns en positiv attityd till entreprenörskap här och jag har också fått bra stöttning av organisationer som Drivhuset, Almi och Coompanion.

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons