Annons
  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Bo i annan kommun - tjäna miljoner

Publicerad 27 augusti 2019

Genom att jobba och bo i olika kommuner kan man spara miljoner kronor, rapporterar Länsförsäkringar och Svenska Dagbladet. Att pendla till en annan kommun för arbetet kan vara väldigt bra för ekonomin.

Enligt Svenska Dagbladet är Kronobergs län ett av de län där man kan få ut mest pengar av att pendla.

Annons

Växjö är den största kommunen medan Tingsryd, som är 44 kilometer bort, är den billigaste. Enligt statistiken är skillnaden i bostadspriset för en 75 kvadratmeter stor lägenhet är 1 599 000 kronor. Bostadslånets ränteskillnad är 10 913 kronor om året. När det gäller ett 100 kvadratmeter hus är skillnaden är 1 340 600 kronor och 9 150 kronor i ränteskillnad.

Sammanställningen är räknad utifrån en ränta på 1,5 procent på lånet och en belåningsgrad på 65 procent. Priset per kvadratmeter är baserat på Mäklarstatistik siffror från 2019 års andra kvartal.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons