Annons
  1. العربية
  2. English
  3. Svenska

De driver ny restaurang i Växjö

Växjö • Publicerad 21 mars 2019
Foto: Nadia Hagberg

En ny restaurang har öppnat på Verkstadsgatan i Växjö. Det är Annika Olsson, som tidigare jobbat som undersköterska, som nu driver restaurangen som heter Olssons kök.

– Jag kände att jag var tvungen att chansen. Man kan inte ångra det man inte har gjort och det här känns rätt. Vi vill att det här ska vara familjärt och att det ska vara som om man äter hemma, säger Annika Olsson.

Annons

På menyn finns bland annat hamburgare, lamm och pastarätter.

– Vi gör i stort sett allt från grunden. Vi maler köttet själva och det ska vara så svenskt det bara går. Sedan har vi bröd från Askelyckans.

Annika Olssons sambo Bilal Bertiyan, som har jobbat i branschen i över 25 år, visar med stolthet upp lokalerna. Sedan årsskiftet har de renoverat lokalen och med Bilals kreativitet har de tagit fram en unik inredning med egen design.

– Det har varit full fart sedan vi tog över lokalen, som var så vanlig då. Vi vill sticka ut och redan nu har vi sett personer som kommer för att kolla på inredningen, säger Annika Olsson.

För närvarande är det två personer som jobbar med restaurangen men fler medarbetare kommer att anställas.

– Jag vill inte bara ha folk om funkar utan jag vill ha några som är serviceinriktade och omtänksamma, säger Annika.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons